Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det är inte externa köpcentrum som är det största problemet för cityhandeln, menar skribenten. Det är näthandeln. Bild: Marcus Ericsson/TT

Internet dödar både cityhandeln och papperstidningen

Jag vet inte vad jag ska tro.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Ena dagen skriver HP om den förskräckliga ”butiksdöden” i Halmstad city. Lite senare svarar Viveka Hedbjörk på en insändare (1 april) i nästan positiva ordalag att vi läsare måste acceptera att utvecklingen går från papperstidning till digital tidning, vilket innebär att vi som vill ”prassla” när vi läser tidningen är en belastning för HP.

Orsaken är vad jag förstår den samma i båda fallen ”nätet” .

Butikerna försvinner till förmån för några storlager där driftskostnader, lokaler och personal inte är lika dyra som i citymiljö.

Samma tror jag kommer att ske med dagstidningarna, en redaktion för många tidningar med olika namn och bara små lokala fragment som endast går att läsa på datorn.

Även om jag inte har en negativ inställning till allt som sker i dator och affärsvärlden så tycker jag att det är tråkiga alternativ.

Tinni Tuss