Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi står för: Mer politik och mindre tjänstemannastyre!, skriver två representanter för Hjärta för Halmstad. Bild: Lina Salomonsson
Vi står för: Mer politik och mindre tjänstemannastyre!, skriver två representanter för Hjärta för Halmstad. Bild: Lina Salomonsson

Inte tjänstemännen som ska styra kommunen

De som inte in ser vad som händer i kommunen, bör söka en optiker eller en läkare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Är Du också trött på tjänstemannastyret i Halmstads kommun? Det är Hjärta för Halmstad också!

De senaste åren har missnöjet och avslöjandena avlöst varandra bland annat: bygglovsskandaler, kvinnliga chefer som blivit utköpta, hotellfrågan. Kommundirektören och hans hustrus samröre, med samma företag som blev upphandlat för sjuksköterskor till hemvårdsnämnden och dessutom städade i kommundirektörens privata hushåll.

Listan är lång, Halmstadbor. Ge inte bort Dina röster till partier med politiker som sitter på dubbla stolar och som också lämnar över makten till tjänstemännen. Folkvalda politiker ska inte bara ”sitta” i nämnder och bolag och uppta platser. De är Halmstads folkvalda kommunfullmäktige som ska styra kommunen, inte tjänstemännen.

Den vidsträckta delegeringsrätt som tjänstemännen fått, är inte den enda förklaringen till tjänstemannastyret i Halmstads kommun. Med nya riktlinjer för rekrytering av förvaltningschef och direktörer i kombination med ny riktlinje för politisk organisering, ökar tjänstemannastyret ytterligare.

De som inte inser vad som händer i kommunen, bör söka en optiker eller en läkare.

Varför kommunråd och kommunledningsförvaltningen vill driva igenom dessa riktlinjer innan valet, utan att ta hänsyn till nämnderna, är en gåta.

Riktlinjen för rekrytering av förvaltningschefer har inte ens skickats till nämnderna för samråd!

Men, med nya oförstörda politiker, kan ett nytt styre efter valet, återställa ordningen och ta bort tjänstemannastyret.

Vi står för: Mer politik och mindre tjänstemannastyre!

Hjärta för Halmstad

Ann-Charlott Mankell

Ann-Kristin Nilsson