Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I kö på utekväll. Bilden är en genrebild. Bild: Pontus Lundahl/TT
I kö på utekväll. Bilden är en genrebild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Inte ens förköpta biljetter räckte på hemvändarkvällen

Självklart var vi införstådda med att förköp inte innebär köföreträde men oftast brukar det i alla fall innebära att man faktiskt kommer in.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Hemvändarkväll med stängd kö”, 4/1.

På tal om folk som fick vända i kön till nattklubben Palladium i Halmstad under juldagens stora utekväll kan jag meddela att även de med förköpta biljetter fick vända hemåt tidigare än planerat. Vi var ett gäng hemvändare som tänkte passa på att se vad den nya klubben hade att erbjuda. Med tidigare erfarenheter av juldagsfirande så beslutade vi oss för att förköpa biljetter så att vi säkert kunde komma in. Men inte ens det räckte ...

Vid 23.30 anlände vi till den redan ringlande kön vid Palladium och fick information att ena kön var för de med förköpta biljetter. Efter att ha stått och tryckt i denna orörliga kön frågade vi personalen vad som stod på, vi fick veta att de släppte in så många de kunde. Stod det fler på gästlistan än vad det var tänkt? Eller hade det sålts fler biljetter än klubben kunde ta in?

Efter att kön knappt hade rört sig valde vi att vända hemåt vid 01.00. Självklart var vi införstådda med att förköp inte innebär köföreträde men oftast brukar det i alla fall innebära att man faktiskt kommer in. Förutom 240 kronor för en biljett som inte ens gick att använda blev hemvändarkvällen, som brukar vara en rolig kväll med en nostalgisk utgång i gamla hemstaden, en besvikelse.

Fattig student som ville ha en rolig kväll