Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Emil Langvad/TT
Bild: Emil Langvad/TT

Inrättas separata säkerhetsklassade vårdplatser på sjukhusen

Vi ser hur den negativa samhällsutvecklingen sprider sig över landet, där kriminaliteten ökar och där grova brott blir allt vanligare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Rån, våldtäkter, bilbränder, dödsskjutningar och explosioner är numera vanligt förekommande i Sverige.

Riskerna med att arbeta inom vissa yrkeskategorier har med det ökat markant. Ett av de områden där den negativa samhällsutvecklingen avspeglar sig är inom vården. Hot och våld har eskalerat, framförallt på våra akutmottagningar runt om i landet. Det blir allt vanligare med patienter som inkommer med skott- och knivskador, där inte bara patienten utan även anhöriga eller andra som har någon form av anknytning till patienten utgör en säkerhetsrisk.

Vi har gång efter annan kunnat läsa om allvarliga incidenter som hotat säkerheten på våra sjukhus, där anhöriga, vänner eller andra hotat och skapat otrygghet för både personal, patienter och besökare, och där man inte har respekterat varken regler eller personal. Vi har även sett att bevakningspersonal hotats, hot och kränkningar som blivit allt värre de senaste åren.

Vi kan inte acceptera den här utvecklingen. Vi måste i så hög grad som möjligt skapa en trygg och säker arbetsplats för vår personal, likväl en trygg och säker plats och vård för våra patienter. Vi i Sverigedemokraterna föreslår därmed som en konkret och viktig åtgärd att man inrättar separata säkerhetsklassade vårdplatser på våra sjukhus. På så vis har man möjligheten att avskilja riskpatienter från övriga patienter och besökare, vilket skulle innebära en ökad trygghet och säkerhet för både personal, patienter och anhöriga.

Carita Boulwén (SD)

gruppledare

Region Halland