Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad innerstad lider av affärsdöden, enligt skribenten. Bild: Jari Välitalo
Halmstad innerstad lider av affärsdöden, enligt skribenten. Bild: Jari Välitalo

Inglasade gågator i Halmstad innerstad

Som det är nu lever stan bara på kvällar, helger och nätter, menar skribenten Bo Larsson.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Här är en liten synpunkt på affärsdöden i innerstaden. Halmstad har förvandlas till en snart sagt död innerstad. Jag vill nästan påstå att det började redan i mitten på 1960-talet när man rev ett av de vackraste torgen i Sverige för att byggda torggaraget. Innan dess hade vi ett levande grönskande torg fullt med aktivitet.

Men man skulle kunna ändra på detta genom att göra innerstaden attraktivare för stadsbesökare och turister genom att göra som i en av mina favoritstäder i Europa, nämligen Bremen i Tyskland. Där har man också lite tråkig väderlek ibland med regn och rusk.

Man har glasat in flera gågator i innerstan så man kan vandra i princip inomhus och shoppa få en kopp kaffe på en uteservering, även en öl och en enkel måltid om så önskar. Har ni inte varit på en julmarknad i Tyskland kan jag varmt rekommendera Bremen.

En inglasning av Storgatan, Köpmansgatan och Klammerdammsgatan där emellan vore ett första steg att ta för en behagligare innerstad. En annan sak är att fastighetsägarna som inte är så många får ta och se över sina hyror så att affärer, caféer och även restauranger kan ha öppet hela dagen. Som det är nu lever ju stan bara på kvällar, helger och nätter.

Nu när vi har färjeförbindelse med Danmark och man ganska mycket danska på stan så undrar jag hur länge de kommer hit om inget händer. När jag själv är turist i något land så vill jag ha en levande by att gå och strosa i och även kunna få ett glas öl även klockan 16 på dagen.

Bo Larsson