Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget svar om orättvis zon HLT

Jag läste om Hallandstrafiken i HP den 6/4 att zonändringen skjuts på framtiden och uppenbara snedsitsar skall hanteras separat, det gäller inte minst Trönninge.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Apropå ”Stora förändringar på gång för bussresenärer” 6/4.

Kollektivtrafik. Jag läste om Hallandstrafiken zonändringen skjuts på framtiden och uppenbara snedsitsar skall hanteras separat, det gäller inte minst Trönninge.

Då varken jag eller någon annan begrep vad Andreas Almquist menar med det så ringde jag upp Hallandstrafiken, inte ens där visste man vad han menade. Så jag begärde att Andreas skulle ringa upp och förklara vad han menar med snedsitsar skall hanteras separat, och varför zonändringen skjuts upp igen. Det första svaret han sa var att det är speciella tider nu när vi har corona.

Det har vi inte haft i 30 år sa jag.

Han hade egentligen inget bra svar varför ändringen har dröjt i 30 år men sa att det är både HLT och region Halland som bestämmer och det är så politiskt laddat men finns inget bra svar varför.

Han sa även att de som har haft lägre pris och nu kan få en höjning kommer nog att skrika i högan sky, men det kunde man tänkt på vid införandet för 30 år sedan, sa jag.

På min fråga om nya hållplatser så är svaret att man nu tappar en miljon kr om dagen så någon utökning av trafiken är svårt. Nya hållplatser på befintlig linje är väl ändå inte en utökning av trafiken. Det sista Andreas sa var att de skulle ta upp zonerna på mötet efter sommaren. Sedan är ambitionen att vår orättvisa zon till Trönninge kan bli justerad till hösten.

Hoppas att det inte bara stannar vid ord utan verkställs.

Jörgen Svensson