Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget nytt att vattensystemet måste åtgärdas

Redan på 1980-talet varnade ordförande i dåvarande tekniska nämnden om att vatten- och avloppssystemen i Halmstad är under all kritik och måste tas tag i.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Man ser en leende tekniker på Laholmsbuktens VA som meddelar i HP att nu råder det bevattningsförbud inom LBVA:s område. I tidigare artiklar meddelas att produktionskapaciteten inte räcker till men vi har grundvatten så det räcker.

Som invånare kan man fråga sig var felet ligger när kommunledningen strävar efter så och så många invånare i Halmstad och Destination Halmstad strävar efter 100000 turister på sommaren och produktionskapaciteten för vatten inte räcker redan nu - någonstans måste inkompetenta personer planera för detta.

Samma ledning för LBVA meddelar också att vi kan producera över 40.000 kubikmeter vatten per dygn men 15 procent går åt i läckor – alltså 6000 kubikmeter eller 6.000.000 liter vatten läcker ut per dygn och detta fortsätter år efter år utan någon förbättring. LBVA:s tekniker påtalar att vi invånare inte skall slösa med vattnet men vad kan vi kalla detta vattenläckande om inte ett stort slöseri.

Ingen kan säga att ”vi såg inte det komma” för redan på 1980-talet varnade ordförande i dåvarande tekniska nämnden om vatten- och avloppssystemen i Halmstad är under all kritik och måste tas tag i. Inget har tydligen hänt för dessa ledningsnät ligger mest under mark och på lagom osynliga avstånd.

De gamla ytvattensjöarna Torvsjön och Toftasjön kunde varit bra att ha som reserv idag men användes som kylvatten till sopförbränningen och alla utom dom bestämmande vet att denna anläggning ligger 100 meter från Nissan och så använder man Halmstads tidigare vattenproducerande sjöar till detta. Teknikerna inom LBVA skulle hellre se helt ledsna ut över hur vi invånare ser på deras kompetens.

Olle Nilsson, Vallås