Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Insändaren hyllar husbilscampingen i hamnen.

Ingen störning från husbilar

Husbilsägarna sköter allt med finess. Det finns aldrig spår av skräp eller nedsölning. Inget gap och skrik och hög musik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

på insändaren om husbilar från Rune Persson den 12 maj

Bästa Rune, jag känner mig verkligen manad att svara på din insändare. Det finns inte många rätt i den. Skall man skriva insändare vill man att de ska vara korrekta så långt det är möjligt.

Jag har bott utmed Nissans västra del i snart sju år. Under de senaste åren har det blivit uppställningsplats åt husbilsägare – som en liten camping. Mycket trevligt för dem som tycker om husbilsliv.

Det finns en liten reception i en husvagn vid sidan om, prydd med blommor och ett litet möblemang. Snyggt och ordentligt skött. Husbilsägarna sköter allt med finess. Det finns aldrig spår av skräp eller nedsölning. Inget gap och skrik och hög musik.

Vad jag har fått erfara ska husbilarna stå med fyra meters avstånd till varandra. Men det viktigaste var nog ändå påståendet att de står från Kajskjulet fram till Ägir. Husbilarna har en avtalad plats som sträcker sig en bit från slutet av Kajskjulet och fram till där man lagt ut stora stenar, så det väl syns inom vilket område man har rätt att stå. Det är väldigt långt från Ägir.

I coronatider måste detta vara idealet eftersom varje husbil har sitt lilla hem där man kan sköta allting. Att blanda ihop husbilsavkoppling med krigets allierade under andra världskriget var väl ändå i grövsta laget.

Nej, där fanns enligt mitt tycke inte många rätt i den insändaren.

Sen vill jag passa på att tacka alla er som gör staden vacker. Är det Teknik och Fritidsförvaltningen? Nu har ni slitit med att ta bort allt sly, även om det finns en liten bit kvar kanske, utmed Nissans östra sida och det är så ljust och fint och renplockat från skräp som kommer från andra än husbilsägarna. Tack!

Observera: Jag är ingen husbilsägare – helt opartisk.

Sonja Santesson