Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen ansvarsfrihet till kf-ordförande

Laholms kommunfullmäktige beslutade att inte bevilja tidigare ordföranden (C) i barn- och ungdomsnämnden (BUN) ansvarsfrihet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Majoriteten för detta blev som väl var betryggande. Men ledande företrädare gjorde vad de kunde för att försvara sin partikamrat.

Mest uppseendeväckande var yttrandet av fullmäktiges vice ordförande (C) som menade att fullmäktige inte kunde avvisa ansvarsfriheten eftersom något protokollfört beslut inte fanns över det regelvidriga beslutet om direktupphandling av skolmöbler. Inte ens revisorerna borde granskat menade han.

Hur skulle det se ut om olagliga eller i övrigt regelvidriga beslut passerade opåtalt bara de inte protokollfördes. Men yttrandet speglar varför så mycket som händer i Laholms kommun är tveksamt eller direkt tokigt. Kunskap saknas. Man kan bara hoppas att nye ordföranden i BUN med internationell erfarenhet av styrelsearbete kan bidra till ökad kunskap i kommunen.

Staffan Holmgren

tidigare kommunfullmäktige- ordförande i annan kommun