Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nej gör om, gör rätt! Man tappar snart förtroendet för alla myndigheter! Det finns en matte, som sörjer sin lilla kisse och vill ha ett svar på vad som har hänt!, menar insändarskribenten.  Bild: Leo Sellén / TT
Nej gör om, gör rätt! Man tappar snart förtroendet för alla myndigheter! Det finns en matte, som sörjer sin lilla kisse och vill ha ett svar på vad som har hänt!, menar insändarskribenten. Bild: Leo Sellén / TT

Inga pengar i världen kan väl ersätta en pälskling, en familjemedlem!

Nej gör om, gör rätt! Man tappar snart förtroendet för alla myndigheter!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå katten Lisa. Det skär i hjärtat på mej, då jag läser om denna lilla kisse och hennes matte! Hur kan ärendet hanteras så fel? En orsak är kattens låga status i samhället.

Länsstyrelsen får i uppdrag att fånga in vanvårdade katter i Steninge. En liten rädd, välskött kisse blir fast i en bur och tas om hand av länsstyrelsen. En kattägare i Steninge saknar sin katt och gör som dom flesta, frågar runt i grannskapet, ber folk att kolla i sina garage och förråd, letar i diken etcetera. Tydligen är det ens skyldighet att polisanmäla och kolla i sociala medier. Hur många gör det; tycker kanske att polisen har tillräckligt att göra och är inte inne på sociala medier.

Det påstås att katten är så skygg att man inte kan kolla id-märkning och kön. De flesta katter är skygga för främlingar och den är säkert jätterädd efter att blivit infångad och bortforslad från sitt revir och sin älskade matte till ett katthem. Konstigt att denna ”vanvårdade”, skygga katt var så lätt att adoptera bort? Man borde förstått, att ett fel begåtts och eventuellt placerat den i ett jourhem. Sen vill dom nya ”ägarna” inte samarbeta! Om det nu inte skulle va Lisa, så kan dom väl låta Lisas ägare komma och titta på katten och få ro i själen! Hur kan dom annars sova gott om natten? Även om dom har fäst sej vid kissen, så finns det andra kissar, som behöver nya hem.

Länsstyrelsen skyller på sekretess och lagen. För några år sen blev åtta valpar stulna från en kennel i Skåne. Efter lång tid lyckades man spåra valparna och deras nya ägare, som köpt dom i god tro och fäst sig vid dom men fick lämna tillbaka dom till kenneln. Samma sak bör gälla här! Länsstyrelsen erbjuder 5 000 kronor, som plåster på såren, varför då? Inga pengar i världen kan väl ersätta en pälskling, en familjemedlem! Ta emot pengarna och rådfråga en advokat. Man kan ju undra om alla argument skulle hålla i en domstol? Nej gör om, gör rätt! Man tappar snart förtroendet för alla myndigheter! Det finns en matte, som sörjer sin lilla kisse och vill ha ett svar på vad som har hänt!

Ulla Sjöberg, empatisk djurälskare

LÄS MER: Länsstyrelsen erbjuder katten Lisas ägare ersättning

LÄS MER: Katthemsordförande om fallet med försvunna katten Lisa: ”Mer än upprörande”