Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oslo 20190617. 
Illustrasjon av ungdom, jente som sitter og gjør oppgaver. Modellklarert.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT / kod  20520 Bild: Gorm Kallestad
Oslo 20190617. Illustrasjon av ungdom, jente som sitter og gjør oppgaver. Modellklarert. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT / kod 20520 Bild: Gorm Kallestad

Inför distansundervisning på Introduktionsprogram

Skolverket rekommenderar att ungdomar på Introduktionsprogrammen inte ska ha distansundervisning i nuläget då dessa elever ställs inför särskilda utmaningar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Skolverket rekommenderar att ungdomar på Introduktionsprogrammen inte ska ha distansundervisning i nuläget då dessa elever ställs inför särskilda utmaningar. Denna tanke är god. Men – då de halländska eleverna i årskurs 7-9 från och med vecka 2 övergår till distansundervisning på grund av den ökade smittspridningen borde detsamma gälla elever på Introduktionsprogrammet. Om en 13-årig elev på en högstadieskola och en vuxen nyanländ elev på SFI förväntas kunna hantera distansundervisning under en kortare period borde en 17-årig elev på Introduktionsprogrammet förväntas kunna göra detsamma. Vi måste akta oss för de låga förväntningarnas rasism. Inför distansundervisning på gymnasiets Introduktionsprogram och förhindra ytterligare smittspridning!

BK