Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Igor Krulj har gjort sitt i HBK – låt honom gå nu

Tre säsonger är nog, tycker Jan-Olof Wallin, som nu vill se att HBK byter ut sin hvuudtränare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

HBK. Efter sin tredje säsong i HBK har Igor Krulj gjort sitt. Jag tycker att HBK-ledningen ska se sig om efter en ny huvudtränare.

Det håller inte att ignorera verkligheten, gör något åt situationen. Igor har inte visat att han har en spelidé som håller i superettan och absolut inte i allsvenskan. En skicklig tränare har en spelidé han tror på och om det skulle kärva så måste en plan B finnas tillhands.

Inventera spelarmaterialet och bygg ett lag som den tilltänkte tränaren anser håller i superettan och givetvis i allsvenskan.

Det måste vara ett system 4–4–2, i alla fall med två forwards. Jag tycker faktiskt att klubbchefen Tony Karlsson har en del i fiaskot också. Han hade chansen att värva en eventuell forward innan fönstret stängde, men avstod.

Det kan kosta, men å andra sidan så har HBK en hel del ungdomar som kan blomma ut. Varför inte ge Dusan chansen på mitten som den general som vi har saknat och kan fördela bollarna till höger, inte vänster. Då kan Gudmundsson komma in från höger och med rätt fot, vänstern, göra underverk. Vi har spelarmaterial för allsvenskan om bara rätt tränare finns tillhands.

Det är styrelsen som måste ta sitt ansvar och entlediga Igor med omedelbar verkan. Om det finns någon framtidstro i HBK är detta rätt medicin. Det är ju bara att titta på publiksiffran knappt 2 400 personer. Hur många blir det nästa match. Kom igen styret, visa muskler och djärvhet, inte feghet.

En som fortfarande tror på vårt kära HBK.

Jan-Olof Wallin