Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Igelkottar är i fokus för insändaren. Bilden är en genrebild. Bild: Michael Probst
Igelkottar är i fokus för insändaren. Bilden är en genrebild. Bild: Michael Probst

Igelkotten Elsa blev av med alla benen

Igelkotten Elsa skadades på nytt och dog – förmodar att det är en robotgräsklippare som skadat henne.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För cirka ett år sedan kom det en igelkott till min tomt. Den haltade svårt och jag tog med den till en veterinär i Båstad som kostnadsfritt tar hand om vilda djur. Hon konstaterade att Elsa, som fick bli igelkottens namn, förmodligen förlorat ena benet på grund av en robotgräsklippare men att det läkt fint.

Jag tog med Elsa hem igen och matade henne tills det var dags för henne att gå i ide. I våras kom hon tillbaka och glädjen var stor! Jag har fortsatt att mata henne varje kväll och hon har verkat må utmärkt.

I morse när jag tittade ut ser jag en igelkott ligga mitt på gräsmattan utanför min altan. Jag går ut och ser till min förtvivlan att det är Elsa. Hon är död. När jag vänder på henne ser jag att hennes tre ben är avklippta. Jag förmodar att det är en robotgräsklippare från någon närliggande tomt som skadat henne.

Så snälla! Låt era robotgräsklippare stå stilla på sena kvällar, nätter och tidiga morgnar. Det är då igelkottarna är aktiva. Jag kan bara hoppas att hon inte hade ungar som i så fall gått en säker död till mötes.

Karin Askfelt