Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten tar upp Johan Pehrsons (L) twittrande om arbetslöshet. Bild: Marko Säävälä/TT
Skribenten tar upp Johan Pehrsons (L) twittrande om arbetslöshet. Bild: Marko Säävälä/TT

I Liberalernas värld är det fett att vara arbetslös!

Johan Pehrson fullständigt briserar på Twitter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Över 1 500 personer sökte förra året Trafikverksskolans ettåriga lokförarutbildning i Ängelholm som har 36 platser. MTR:s (Stockholms pendeltåg och tunnelbana) egen lokförarutbildning rapporterade 750 sökande till sina 30 platser. Även SJ har sedan i vintras en egen lokförarutbildning i Stockholm. Det finns även några platser på Yrkeshögskolor.

Antalet sökande är skyhögt över tillgången på utbildningsplatser. Branschen skriker efter förare. Vad gör regeringens ansvarige arbetsmarknadsminister, Korv-Johan Pehrson (L), när han får veta att det blir inställda tåg på västkusten i sommar? Jo, han fullständigt briserar på Twitter:

”Inga SJ-tåg mellan Skåne och Göteborg i sommar. Det är helt sjukt faktiskt. Hundratusentals arbetslösa. Ändå går inte tågen på grund av lokförarbrist. Med regeringens politik kommer det inte vara lika fett att vara arbetslös. Bidragsreform. Utbildningslinje. Arbetslinje. Punkt.”

Det där är ganska exakt vad jag tänker mig att en genomsnittlig kille vid korvgrillen brukar slänga ur sig efter några öl. Synd bara att du är arbetsmarknadsminister. Vuxet. Punkt.

Snälla svenska folk, befria Liberalerna från politiken.

Sune Andersson