Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag blir både ledsen och upprörd över politiker som inte har förstått Kulturhusets potential, skriver Rigmor Wilderoth. Bild: Roger Larsson
Jag blir både ledsen och upprörd över politiker som inte har förstått Kulturhusets potential, skriver Rigmor Wilderoth. Bild: Roger Larsson

I Kulturhuset kan allt och alla samlas under samma tak

Kulturhuset gör det möjligt för våra politiker att visa att de menar allvar när de talar om integration.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Då jag inte är infödd Halmstadbo har jag varken en nostalgisk eller en historisk koppling till Kulturhuset. Vad jag däremot har är alla de fantastiska upplevelser jag bär med mig från detta hus.

Jag blir både ledsen och upprörd över politiker som inte har förstått Kulturhusets potential. Jag undrar om ni någon gång varit inne i detta hus? Fått en rundvandring och sett vad man kan använda det till?

Våra politiker talar vitt och brett om integration. Jag ber er slå upp ordet i ett uppslagsverk eller googla det. Integration: samordna, göra till en del av eller smälta samman till en helhet.

Kulturhuset gör det möjligt för våra politiker att visa att de menar allvar när de talar om integration. Inte bara snack och vackra ord på papper.

Kulturhuset erbjuder alla att utöva just sin kultur. Här finns teaterscen, danssalar, syrum, verkstäder för byggnation, här kan man anordna ”kasedans”, vilket för övrigt är stor synd och skam att en stad med Halmstads storlek, inte ens har en galeja! I Kulturhuset kan allt/alla samlas under samma tak.

Här kan gamla, unga, flickor, pojkar, röda och vita och svarta, funktionshindrade integreras. Människor från andra delar av världen kan ta del av den svenska kulturen liksom vi tar del och lär av dem. Det är integration! Och var i Halmstad finner du denna möjlighet?

Ett hus som Kulturhuset kan inte byggas någonstans i dag, men detta kan renoveras. Många ideella föreningar står redan och trampar i farstun redo att hjälpa till med arbetet. Kunnigt folk, var och en inom sin genre.

En rivning av detta anrika hus är inget mindre än ett helgerån.

Rigmor Wilderoth

LÄS MER: Framtiden är en plats för både nya och nuvarande Halmstadbor

LÄS MER: Inget stopp för rivning av Kulturhuset