Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hyltemoderaterna vill backa in i framtiden

Jag har inga synpunkter vilka frågor Moderaterna i Hylte driver i opposition.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar på insändare av Bo Gunnar Åkesson, 18/11.

Det som är anmärkningsvärt är att partiet i september tillsammans med en enig kommunstyrelse beviljar plantillstånd för Parkstaden i Hyltebruk för att två månader kovända.

Efter sommaren bjud Hylte kommun in entreprenörer, byggherrar och banker till ett seminarium där vi presenterade planerna på ett nytt bostadsområde i Hyltebruk. Syftet med Parkstaden är att bygga ihop centralortens två delar med ett attraktivt bostadsområde utmed Nissan. Till området vill vi även se ytor för aktiviteter så som boulepark, lek och äventyrspark till den skatepark som redan är byggd. Den så kallade platån i mitten ska bevaras och utvecklas till ett park - och rekreationsområde med möjlighet till kulturevenemang på sommaren. Vi ser gärna även en förbindelse över Nissan från området till Örnvallen. Projektet mottogs mycket väl på seminariet och till dags dato har ett 4-6 företag anmält sitt intresse till markanvisning och sin vilja att medverka till att bygga och förverkliga planerna.

I sin argumentation i HP (8/11) mot projektet säger sig Moderaterna och Bo-Gunnar Åkesson att hellre vilja ”förtäta” Hyltebruk. Frågan är då vem eller vilka ska stå för denna förtätning? Jag kan försynt informera att de senast byggda lägenheterna i centrala Hyltebruk färdigställdes 1992, då av den kommunala bostadsstiftelsen på Skolgatan. Intresset från byggföretag att bebygga de sista lucktomterna som finns i Hyltebruk har således varit oerhört lågt de senaste 25 åren.

Tätorten Hyltebruk har byggts och växt fram under de senaste hundra åren. Varje steg av utveckling har tagits av modiga politiker som vågat satsa när tillfälle getts. Vi vet att hela Staffansbo-området utvecklades av kommunen i en tid när bruket expanderade kraftigt. Vi ser nu en positiv trend i orten. Många företag satsar, nya företagsetableringar är på gång.

Vi styr själva vår framtid. Den skilda synen på hur Hyltebruk ska utvecklas är god konsumentupplysning till väljarna. Valet framåt står mellan avveckling med Moderaterna eller utveckling med Socialdemokraterna.

Ronny Löfquist (S)

kommunstyrelsens ordförande Hylte

LÄS MER: Ronny Löfquist (S): "Moderaternas utspel är ett haveri"

LÄS MER: Moderaterna vill inte ha Parkstaden

LÄS MER: 80 attraktiva bostäder vid Nissan kan bli verklighet