Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Hur svårt kan det vara? Så löser man problemet!

Jag är väldigt besviken på Hem för sättet man behandlar oss brukare av tjänster som vi har betalat för.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hem har monopol på kommunens sophantering, och då förväntar jag mig att ni hanterar våra sopor på ett miljöriktigt sätt

Vi betalar avgifter till Hem och skatt till kommunen för att företaget skall ta hand om vårt komposterbara avfall, men inget händer, det enda svar man får är att vi jobbar på det. Halmstad är snart den enda kommunen i landet som inte klarar sitt uppdrag.

Jag har under sommaren besökt ett flertal andra kommuner i landet och kan konstatera att frågan är löst på ett för medborgaren bra sätt. Kan nämna Ystad, Karlshamn, Tjörn, Älvdalen, Malung med flera. Det skiljer lite mellan kommunerna, men det bästa hittade jag i Malung.

När man köper frukt och grönsaker så ligger det bruna påsar vid fruktdisken. Dessa påsar använder man sedan till att lägga det komposterbara avfallet i. Därefter så lägger man sedan dessa papperspåsar i särskilda behållare som töms av sopbilar och går till att göra biogas av. Behållarna kan placeras närheten av annan återvinning i soprummen, gäller i hyres- och brf-hus.

Hur svårt kan det vara? Nu har jag löst problemet åt er på Hem. Nu behöver ni inte sitta på ert kontor och tjura för att det här med optisk sortering av gröna påsar gick åt fanders.

Med hopp om en snar lösning

Miljövän