Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Hur ska man orka ta sig till längst bort i Snöstorp till fots med rullator?

Tack, tack till de kloka politiker som röstat igenom att alla HFAB:s hyresgäster ska få tillgång till fastighetsnära källsortering.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Skäms på dej Jonas Bergman och Moderaterna som stretade emot när emot när övriga politiker ville att HFAB ska ta ett miljöansvar och inte vänta in förpackningsindustrin.

Jag har hört att HFAB skippat alla källsorterings- stationer i sin nyproduktion. Säkert för att tjäna pengar. Ska vi alla hjälpa till och rädda världen, eller är det bara snack?

HFAB har exempelvis byggt två hus på Vallås för personer som är 65 plus. Inflyttningen var våren 2018. Många av hyresgästerna är uppåt 80 år och många använder rullator. Där finns naturligtvis ingen återvinningsstation i anslutning till fastigheterna.

De gamla ska då gå till återvinningsstationen i Snöstorp, nära Skedalahed med sina glasflaskor, plåtburkar, gamla tidningar med mera. Såvida man inte kastar dessa bland hushållssoporna vilket inte är bra för miljön. Men hur ska man orka ta sej till längst bort i Snöstorp till fots med rullator?

Hur kan man vara så girig och oklok så att man sparar in på källsorteringsstationer nära bostäderna? Helt utan framtidsvision och ansvarskänsla.

Inte girig

LÄS MER: Oenig allians släppte igenom V-förslag om källsortering