Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stina Stjernkvist/TT

Hur ska man kunna söka jobb enligt reglerna utan att ens få äga en bil eller cykel?

Hur tänker ekonomiskt bistånd? För att få hjälp därifrån så måste man söka alla jobb man kan få, vad de inte tog med i beräkningen var om jobben kräver bil för att du ska kunna ta dig dit.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Enligt kommunen så får du inte inneha någon bil då du går på ekonomiskt bistånd, så då är ju frågan hur ska man då kunna ta sig till jobben?

Jag fick ett erbjudande om ett jobb där du startar ditt pass 03:30. Då går det inga bussar från Knäred. Jag kontaktade kommunen om att få inne ha en bil men jag fick blankt nej så jag kunde inte ta detta jobb. Ändå så säger kommunen för att du ska kunna uppbära ekonomiskt bistånd härifrån så måste du vara aktivt sökande på jobb, hur går detta ihop?

Vårat land blir allt mera sargat så frågan är väl om inte vi svenskar ska göra som på Raskens tid – utvandra. Jag tycker att denna behandling av skötsamma svenskar är fel, du får inte äga en bil, ingen cykel, vad får du äga? Ja, stort sett ingenting, så hur ska man då kunna söka jobb enligt kommunens riktlinjer? Förut så fick du äga en bil upp till cirka 7000 kronor för att du ska kunna ta dig till jobbet då du får ett jobb som kräver bil.

K.Johansen