Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skribenten är kritisk till att Knäredsborna hänvisas till Glänninge när vårdcentralen i Knäred har semesterstängt. Regiondirektör Jörgen Preuss svarar direkt.

Hur ska Knäredsbor utan bil ta sig till vårdcentralen i Glänninge?

Nu är det samma elände med Helsa vårdcentral Knäred. Semesterstängt vecka 26-33 i likhet med tidigare år.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Regiondirektör Jörgen Preuss, du är ytterst ansvarig för vårdcentralerna i Halland.

Du tillåter att Helsa stänger vårdcentralen i Knäred i åtta veckor. Under tiden hänvisas vi till vårdcentralen Helsa Glänninge. Hur ska de som saknar bil, anhöriga eller vänner som kan köra till vårdcentralen Glänninge ta sig dit?

Du måste känna till att det saknas lokal busstrafik från Knäred till Glännginge.

Jag träffade ett äldre par, 87 och 90 år gamla, som var förtvivlade över att inte kunna ta sig till vårdcentralen i Glänninge.

Regiondirektör Jörgen Preuss, du måste sakna empati och omtanke om våra gamla i Knäred med omnejd. Du har väl aldrig satt din fot på vårdcentralen Helsa i Knäred?

Du borde göra som Regiondirektör Alf Jönsson i Region Skåne. Han åker oanmäld till de olika vårdcentralerna i Skåne och pratar med besökande patienter och personalen på vårdcentralerna. Detta är mycket uppskattat.

Du har mycket att lära av regiondirektör Alf Jönsson.

Hur länge ska du låta HELSA missköta vårdcentralen I Knäred?

Regiondirektör Jörgen Preuss: du har tappat greppet om hur Helsa bedriver vårdcentralen i Knäred.

Är inte vi Knäredsbor och våra grannbyar värda att ha läkartid måndag till fredag, under hela året?

Jan-Erik Nilsson, Körsveka

Svar direkt från Jörgen Preuss

Skribenten är kritisk till att Knäredsborna hänvisas till Glänninge när vårdcentralen i Knäred har semesterstängt.

Tack för ditt engagemang. Tyvärr finns det inte längre någon vårdcentral i Knäred. För få listade patienter gjorde att Helsa valde att omvandla vårdcentralen till en filial kopplad till vårdcentralen i Glänninge. Flera vårdcentraler runt om i Halland har filialer, och en del av dessa filialer är stängda sommartid för att vårdcentralen ska kunna bemannas och ta emot patienter även när personalen får välförtjänt semester.

Just nu finns det en aktör som vill starta verksamhet i Knäred och är mitt uppe i en ansökningsprocess. Om ansökan godkänns av inblandade myndigheter och visar att det finns förutsättningar för att långsiktigt bedriva verksamhet på orten så kan det inom en nära framtid finnas en vårdcentral i Knäred igen.

Precis som du hoppas också vi på detta.

Jörgen Preuss, regiondirektör