Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hur ska jag kunna köpa en biljett utan en app i telefonen?

Det kan väl ändå inte vara en skyldighet att köpa en telefon för att få åka med bussen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Bild: Johan Svensson
Bild: Johan Svensson

Hallandstrafiken i Halmstad. Jag och säkert många med mig undrar hur vi nu ska kunna åka buss in till centrum om vi inte har en app i en telefonen? Jag har sedan tidigare pengar kvar på ett kontantkort men det går ju inte att använda nu. Jag besökte butiken i centrum och där säger man att jag kan köpa biljetten där, vilket är väldigt svårt om jag bor i Söndrum eller någon annan "förort".

Ska jag alltså ta en taxi in till stan för att köpa en biljett som jag ju då inte behöver? Det kan väl ändå inte vara en skyldighet att köpa en telefon för att få åka med bussen? Vad händer om jag nu går på bussen utan biljett (jag vill ju betala men det får jag ju inte) och det kommer en kontrollant? Jag har verkligen inte lust att behöva betala böter. När jag frågade i butiken så visste hen inte vad som händer, vilket hen ju faktiskt borde kunna svara på.

Irriterad bussresenär

SVAR DIREKT: Det ska vara enkelt och smidigt att åka med Hallandstrafiken vilket är ett av syftet med det nya biljett- och betalsystemet. Tyvärr har vår ambition och lansering denna gång sammanfallit med en pandemi som även påverkar vår och våra leverantörers verksamhet. I det nya biljett- och betalsystemet vill vi att så många som möjligt skall använda sig av vår nya app när man söker och köper biljett där vi i framtiden kommer ge en bättre service till dig som resenär. För de som inte har möjlighet till detta, kommer det att finnas ett plastkort. Dock är tekniken försenad, vilket innebär att vi har skjutit fram stoppet för det gamla resekortet. Med andra ord, så går det fortfarande att resa på sin reskassa. Med anledning av covid-19 går det inte att köpa sin resa ombord på bussen på grund av åtgärder som vidtagits tillsammans med vår operatör, för att skydda förarens arbetsmiljö. Vi på Hallandstrafiken vill att du som resenär ska kunna köpa biljetter ombord så fort som möjligt och arbetar för att få till en lösning. Man måste ha en giltig biljett när man reser, vilket innebär att man måste köpt sin biljett innan man går ombord. Vi är fullt medvetna om att det ställer till det för resenärer som inte har smartphone och dessutom inte har möjlighet att köpa sin biljett på reskassan, där butiker och återförsäljare inte finns. Vi beklagar detta och hoppas att vi har en lösning på problemet snart.

Yasmine Möllerström Henstam

Kommunikationschef, Hallandstrafiken AB