Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hur långt ska man behöva flytta för att få ett LSS-boende?

För fem månader sedan fick min sambo en stroke. Jag kan tillägga att hon hade en hjärntumör 2007 och kämpade sig tillbaka till ett någorlunda liv här hemma.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hon fick en hel del hemtjänst och det gick rätt så bra. Men det tog nästan ett år för henne att kunna fungera i hemmet igen...

Efter det blev hon sjuk igen och fick blodförgiftning och låg på IVA här på sjukhuset i Halmstad. Hon kämpade sig tillbaka, hur det gick till vet jag knappt själv. Sen kom hon hem och livet var inte så lätt eftersom hon efter blodförgiftningen fick stomi. Jag kan tillägga att hon dessutom är blind till 90 procent, så livet är inte lätt för henne. Jag gjorde allt vad jag kunde för henne. Jag har kämpat i alla väder.

Jag undrar om du kanske kan komma hem igen min kära sambo? Nej, det går inte som det verkar nu, med en förlamad sida med ben och arm. Vi får ta ett LSS boende till dig då.

Vi ansöker via hemvårdförvaltningen och socialförvaltningen om boende via LSS. Jodå, det kan dom ordna i Markaryd eller Eslöv. Men hur tänkte de där? Nej, inga lediga platser men Markaryd har. Man brukar ju ha lite släkt och vänner som vill hälsa på. Vad säger man till dem när de frågar: ”Var i stan bor du...? ”Nej, jag bor i Markaryd, tyvärr!”

Hoppas att Halmstads kommun känner sig nöjda med detta ...

All livsglädje som hon kände är helt försvunnen. Nu vill hon bara inte finnas mer.All kraft hon hade är borta. Tack Halmstads kommun.

RS-AO