Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi står med en otroligt hög personalbrist inom äldreomsorgen i vår kommun!, skriver insändarskribenten. Bild: ERIK G SVENSSON
Vi står med en otroligt hög personalbrist inom äldreomsorgen i vår kommun!, skriver insändarskribenten. Bild: ERIK G SVENSSON

Hur länge ska personalen orka?

Kvalitén på vården blir allt sämre för att vi inte räcker till och flera gånger i veckan får vi ställa in beviljade insatser

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Snälla politiker och chefer i Hylte kommun, vakna upp!

Vi står med en otroligt hög personalbrist inom äldreomsorgen i vår kommun!

Befintlig personal säger upp sig på grund av den dåliga arbetsmiljön som orsakas av att det fattas personal samt att arbetsbelastningen bara blir högre och högre.

Det finns inte personal med rätt kompetens att anställa på de tjänster som behöver tillsättas. Vikarier växer inte på träd och vi får allt som oftast jobba för varandra när det är sjukfrånvaro alternativt gå flera personal kort.

Att söka semester är det knappast tal om. Att beordra in ordinarie personal är numera vardagsmat, personal beordras arbeta delade turer och till exempel tio dagar i sträck för att täcka upp.

Vi står med en oerhört hög arbetsbelastning, särskilt inom omsorg i hemmet. Hur länge ska personalen orka?! Kvalitén på vården blir allt sämre för att vi inte räcker till och flera gånger i veckan får vi ställa in beviljade insatser såsom dusch/träning/avlösningar och städ.

Hallå! Gör något, nu!

En som arbetar under dessa förhållanden