Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kan man vara för detta när det sker av icke medicinska skäl?

I Sverige råder religionsfrihet, ändå har dessa barn inte rätten att själva välja sin väg i livet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Centerpartiet har på sin partikongress under helgen beslutat med en majoritet av ledamöterna, att det ska vara tillåtet att könsstympa små barn. Omskärelse av små barn utan medicinska skäl.

På 1177 kan man läsa om en rad komplikationer som blödningar, mindre känsel, svullnad i veckor, små bebisar där penisen hela tiden är kontakt med urin och avföring. Ett livslångt handikapp för många pojkar. Hur kan man vara för detta när det sker av icke medicinska skäl? Stackars stackars små barn.

Har det med rösterna från de invånarna som kommer från kulturer där detta förespråkas att göra? När blir röster viktigare än barns välmående? Vart kommer barnkonventionen in i detta? Ska Sverige verkligen vara ett land där vi ger vika för att plåga små barn på grund av kulturella skäl? Vart går gränsen? Små barn som inte då får rätten till sin egen kropp, att själva välja.

I Sverige råder religionsfrihet, ändå har dessa barn inte rätten att själva välja sin väg i livet.

Ett svenskt politiskt parti som hellre än att främja medicinska skäl till omskärelse, vill främja religiösa skäl, vad blir nästa sak som ska tillåtas på grund av religion? Svenska barnläkarförening tycker att rituell omskärelse borde förbjudas. Vårt grannland Finlands läkarförbund vill förbjuda omskärelse av icke medicinska anledningar.

Hur ställer sig C i de halländska kommunerna till frågan om könsstympning av små barn? Ska man gå ut och rättfärdiga detta vidriga barnplågeri? Kommer vi se några centerpartister ta avstånd från detta?

Stina Isaksson, vice gruppledare Sverigedemokraterna Halland