Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hundstrand på gott och ont

Jag har själv hundar och då och då tar jag med dem till fantastiska västra stranden, där även hundar är välkomna på ett par hundra meter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag kan tyvärr erkänna att jag inte har så bra pli på mina vovvar och därför alltid har dem i koppel när de är med. Till min fasa har jag nu flera gånger sett en kvinna som kommer ner på stranden med inte mindre än sex hundar som hon släpper och låter springa helt vind för våg. De springer helt hämningslöst fram till både människor och andra hundar, de skäller som galningar, nosar i människors väskor och springer på deras handdukar.

Om någon av dessa hundar springer fram till ”fel” hund kan det sluta med katastrof och då blir det den hundägarens ansvar. Självklart är kvinnan välkommen på stranden som alla andra men hon bör absolut ha sina hundar kopplade. Det är dessutom omöjligt för henne att hålla koll på vad hennes älsklingar lämnar efter sig och var de gör det, vilket är mindre trevligt för alla andra.

Helen Söderström