Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT/arkiv
Bild: TT/arkiv

HP:s policy under all kritik!

Att det kommit en virtuos symfoniorkester från andra sidan jorden, som framförde Haglunds symfoni nr 1 bland annat, var tydligen totalt ointressant.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nog är det väl märkligt att Hallandspostens medarbetare i vissa lägen är både döva och blinda. Det skrevs ett reportage om Valborgsfirandet i parken, men reportern hade inte märkt att en 25-mannaorkester, Halmstad Brass under Mikael Johansson, satt och spelade i en hel timme innan manskören tog vid och framförde sig i en kvart. Hur kan man ha missat det, hur kan man undvika att med en enda mening skriva något om detta?

Och hur kunde Hallandsposten undvika att märka att det under fyra dagar pågick en internationellt intressant och uppmärksammad musikfestival med Halmstadkompositören Tommie Haglunds musik? Jo förresten, man märkte ju att det fanns en popartist med på ett hörn, så det gick att skriva om. Popartister är det enda som uppmärksammas i denna landsortsblaska. För dem finns massor av både reportrar och sidutrymme.

Att det kommit en virtuos symfoniorkester från andra sidan jorden, som framförde Haglunds symfoni nr 1 bland annat, var tydligen totalt ointressant för tidningen. Musik av annat slag än pop skall tigas ihjäl, det har redaktionen bestämt. Hur kan man ha en sådan policy på en tidning? Det finns folk i stan som begriper sig på annan musik än pop, varför inte köpa in en sådan att skriva om evenemang, som berör tusentals personer i denna stad? Det har ni råd med!

Eva Aronson och många med mig

Svar direkt

Vad gäller Valborgsmässofirandet var det helt enkelt ett misstag. Vi har i efterhand, på nyhetssajten, korrigerat detta.

Vad gäller Tommie Haglund-festivalen, gjorde vi följande nedslag: En större förhandstext, där vi intervjuade Tommie Haglund och även berättade om boken om hans liv och gärning – samt presenterade programmet. (Publicerades på vår sajt fredag 15 april, och i papperstidningen på ett uppslag den 16 april, med en stor bild på förstasidan.) Under festivalen besökte vi Sturegymnasiet, och berättade om mötet mellan musikeleverna och medlemmarna i Colombias symfoniorkester. (Lades ut på vår sajt den 21 april, och publicerades som en helsida i papperstidningen, med fyra bilder, fredag 22 april). Vi rapporterade även från den stora finalen på söndagen. (Den artikeln gick ut på nätet samma dag, och publicerades i papperstidningen på måndagen.)

Viveka Hedbjörk

chefredaktör