Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Att där placera denna betongklump skulle fördärva Halmstads medeltida innerstad för all framtid.” Bild: White arkitekter

Hotellbygget i Picassoparken måste stoppas!

Halmstad är en medeltida stad och ska så förbli.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag förstår helt enkelt inte hur en stadsarkitekt och stadens politiker/tjänstemän kan komma på en sådan idé som att placera den fulaste betongklump jag sett i Picassoparken och dessutom nära Österbro och Nissan.

Om man ställer sig på den västra sidan av Brogatan och tittar över vår äldsta bro och låter blicken glida från det vackra biblioteket söderut ser man först den vackra vita väggen på teatern och sedan följer blicken Strandgatan bort mot de vackra husen i Östra Förstaden som är byggda kring 1900.

Att där placera denna betongklump skulle fördärva Halmstads medeltida innerstad för all framtid. Detta måste absolut stoppas. Har förstått att det finns protester mot detta på Facebook men var finns protestlistor så människor kan skriva under?

All heder åt er som organiserat och engagerat er och fortsätter att göra så att en demonstration och folkomröstning kommer till stånd. Detta får inte hända.

Det som ska byggas där måste vara en låg byggnad på den plats där Österskansbyggnaden nu finns och som harmonierar med biblioteket och teatern.

Björn Siöström