Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hotellbygget – ett riskprojekt

Hur bedömer ansvariga politiker och tjänstemän i kommunen de ekonomiska risker som finns med hotellbygget i Picassoparken?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Insändaren menar att det planerade hotellet i Picassoparken är ett riskprojekt. Bild: BIld: Arkiv
Insändaren menar att det planerade hotellet i Picassoparken är ett riskprojekt. Bild: BIld: Arkiv

Det planerade hotellbygget i Picassoparken är ett dubbelt riskprojekt. Dels estetiskt och dels ekonomiskt. Det estetiska har fått en hel del utrymme, men de ekonomiska riskerna och hur de inblandade ser på dem, har inte belysts. HP skulle kunna göra en insats som visar att verklig journalistik behövs.

Hur bedömer Winn Hotels och Fem Hjärtan den framtida marknaden, efter de erfarenheter som gjorts i coronatider? Hur bedömer ansvariga politiker och tjänstemän i kommunen de ekonomiska risker som finns med en så stor investering?

Finns en Plan B? Vad händer om Winn förlorar kampen om hotellgästerna och saluhallen inte har något att saluföra? Vem står för konsekvenserna i framtida konkurser? Finns det alternativa planer om hotell och saluhall inte visar sig bärkraftiga? Kan Halmstads skattebetalare vara de som står med Svarte Petter om några år?

Vad har projektet hittills kostat i ersättningar till arkitektfirmor, jury, planarbete med mera?

Det finns många intervjuer och redovisningar som skulle intressera Halmstads invånare. En seriös och kompetent granskning av seriösa och kompetenta journalister i dessa angelägenheter är synnerliga angeläget.

K Andersson