Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beach Race Enduro på Östra stranden i Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Beach Race Enduro på Östra stranden i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Hoppas det blir flera evenemang på Hallands vidsträckta stränder

Om det vore så att tanken med motortävlingen i det här fallet, skulle permanentas till ett kontinuerligt ”Mantorp” på Östra stranden, då hade nog även jag gått på stugägarnas sida, men nu var det ju tal om ett mästerskap med början och slut.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Klaga inte på ­endurotävlingen”, 13/10.

Du har helt rätt i din kritik. Och jag hoppas att det blir flera evenemang på Hallands vidsträckta stränder.

Och det är ju så, att kollektivet är alltid emot den enskilde, ett gruppbeslut, vilket som helst, skulle varje deltagare velat ha det på ett annat sätt, men den förbannade majoriteten fördärvade allt.

Jag förstår att stugägare, eller vem som helst som skaffat eller byggt för att njuta sitt otium och ladda batterierna, eller att ha haft en lugn vrå på ett koloniområde i åratal och inte vill bli störd – så kommer det ett evenemang som knäcker hela tillvaron. Det är klart att hen blir förbannad och protesterar.

Om det vore så att tanken med motortävlingen i det här fallet, skulle permanentas till ett kontinuerligt ”Mantorp” på Östra stranden, då hade nog även jag gått på stugägarnas sida, men nu var det ju tal om ett mästerskap med början och slut. Som R2 skriver ”En dag om året när det inte är badsäsong” så delar jag den slutklämmen fullständigt.

Bevistar man inte heller sin sommarbostad vid ett evenemang har man utan tvekan ingen yttranderätt. Det verkar som om vi blivit rejält bortskämda genom sociala skyddsnät att vi inte behöver acceptera någonting, och om det vore så att politiker vore velourpappor eller mammor och hängav sig att lyssna på alla inför ett beslut, så skulle det inte bli någonting, därför, att oavsett vad åtgärden innebar finns det alltid någon gnällspik som genom sitt gnäll skulle stoppa det hela.

Under 1970-talet var jag med om 5-dagars Oringen några gånger, och markägarna förutspådde att marken skulle bli fördärvad och ville därför förhindra tävlingen. Epilogen till det blev, att ett år senare kunde man nästan inte se ett spår av de cirka 15 000 som faktiskt sprungit där.

Låt mig påminna om epitetet ”polsk riksdag” där alla hade rätt att lägga veto mot vad som helst, vilket innebar att landet inte var regeringsbart. Låt inte det inträffa.

Leif Ekelund

LÄS MER: Trots starka protester – här körs kritiserade strandloppet

LÄS MER: Endurotävling på Östra stranden överklagas på nytt