Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HNJ-banan är livligt debatterad i Hyltepolitiken. Bild: Fredrik Almryd/arkiv
HNJ-banan är livligt debatterad i Hyltepolitiken. Bild: Fredrik Almryd/arkiv

HNJ-banan behövs i framtidens Sverige

Vi anser att en bra och hyfsat tät bussförbindelse till Halmstad är viktig. Vi vill försvara bilen och är inte med på orealistiska och naiva drömmar om utbyggd tågtrafik till Halmstad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare från Per-Yngve Bengtsson (S) i HP 12/8.

Efter intervjun med vår gruppledare Bo-Gunnar Åkesson (M) i HP den 1 augusti 2022, så har det uppstått en viss förvirring kring uttalandet om HNJ-banan.

Först ut var Ronny Löfquist (S) med att gå ut och påstå att ”M vill lägga ner HNJ-banan”. Nu fyller Per-Yngve Bengtsson (S) på med ett liknande påstående. Detta påstående är inte sant.

Både frågan i den aktuella intervjun och det efterföljande svaret, var olyckliga. I Moderaterna i Hyltes valplattform står det inte att vi vill lägga ner HNJ-banan.

Det som står i vår plattform under rubriken kommunikation är enligt följande: ”Bra och pålitliga kommunikationer är viktiga särskilt i en framtid med en rörlig och föränderlig arbetsmarknad där man inte kan räkna med att man ska ha cykelavstånd till jobbet. Hylte är en glesbygd med svagt resandeunderlag för allmänna kommunikationer. Vi anser att en bra och hyfsat tät bussförbindelse till Halmstad är viktig. Vi vill försvara bilen och är inte med på orealistiska och naiva drömmar om utbyggd tågtrafik till Halmstad. Dessa drömmar har redan kostat tillräckligt i utredningsuppdrag.”

Trenden lutar åt att fler och fler söker sig till landsbygden. Ska kommunen vara en attraktiv plats att bo på räcker det inte med ett utbyggt fibernät. Vi måste ha väl underhållna vägar, tillräckligt med tankställen och en fungerande laddinfrastruktur.

Vi vill avsluta alla projekt som syftar till att få tågtrafik mellan Hylte och Halmstad

Moderaterna i Hylte vill givetvis utveckla vår byggd och då ingår kollektivtrafiken. Dock inte till vilken kostnad som helst. Vi har respekt för skattemedlen.

Thomas Flystam (M)

ordförande för Moderaterna i Hylte