Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HNJ-banan behövs i framtidens Sverige

Klart är dock att M-gruppledarens påståenden mera vittnar om att Moderaterna spelat ut sin roll än att HNJ-banan gjort det.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Moderaterna i Hylte borde i stället för Åkessons lakoniska nedläggningsprat, trycka på för att utveckla järnvägen och dess trafik också söder om Värnamo, anser skribenten i en replik. Bild: HP/arkiv
Moderaterna i Hylte borde i stället för Åkessons lakoniska nedläggningsprat, trycka på för att utveckla järnvägen och dess trafik också söder om Värnamo, anser skribenten i en replik. Bild: HP/arkiv

Replik. Apropå artikeln ”Bo Gunnar Åkesson (M) vill lägga ned satsningar på HNJ-banan”, 4/8.

Moderaternas gruppledare i Hylte, Bo Gunnar Åkesson, konstaterar i HP (4/8) att ”HNJ-banan har spelat ut sin roll”. Underlaget för persontrafik på järnvägen är för litet, menar han. Det är bättre att satsa på landsvägsbussar.

Exakt vilka persontåg Åkesson syftar på – en tänkt pendel Hyltebruk-Halmstad eller dagens Krösatåg på HNJ huvudlinje – är oklart. Klart är dock att M-gruppledarens påståenden mera vittnar om att Moderaterna spelat ut sin roll än att HNJ-banan gjort det. I en tid av växande klimathot och miljödebatt, långsiktigt ökande antal tågresor i landet och politiska strävanden att överföra godstrafik från väg till järnväg, bör Åkessons uttalanden skava i öronen också på de egna partimedlemmarna.

HNJ-banan förbinder en dynamisk västkust med ett företagstätt inland, högskoleorterna Halmstad och Jönköping samt fyra av landets mest trafikerade järnvägar. Det leder för en framstegsvänlig betraktare till slutsatsen att HNJ-banan har stark utvecklingspotential och att den bör ges en större roll i samhällsplaneringen, också i Region Halland och Hylte kommun.

Hittills görs de mest betydande investeringarna i HNJ norr om Värnamo (bättre spår, modern trafikledning och planerad elektrifiering). Moderaterna i Hylte borde i stället för Åkessons lakoniska nedläggningsprat, trycka på för att utveckla järnvägen och dess trafik också söder om Värnamo. Det är framtiden, inte fler bussar på vägarna!

Häromdagen åkte undertecknad Krösatåg Torup–Nässjö. Tåget från Halmstad var så gott som fullsatt när jag steg på, och med råge vid ankomst till Nässjö. Det betyder cirka 100 resenärer. Till del berodde nog de många passagerarna från Halmstad på de då rådande trafikstörningarna på Västra stambanan. I stället för att åka via Göteborg tog de Krösatåget via HNJ och Nässjö för sin resa norrut – en väl fungerande resväg året runt som förhoppningsvis fler nu upptäckt och som Hallandstrafiken borde göra mer reklam för.

Utveckla HNJ för ett starkare Halland!

Per-Yngve Bengtsson (S), Torup