Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rivning 2017 av gamla Kattegattgymnasiet.
Rivning 2017 av gamla Kattegattgymnasiet.

Hjärntrötthet på semestern

Sannolikheten för hjärntrötthet är stor om du bor på söder i Halmstad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Under flera år har nu bygget av Kattegattskolan pågått. Det var först rivning av den befintliga skolan. Sedan pålningen av den nya skolan som orsakade husskalv och dån i stor omfattning under lång tid. Hur det påverkat våra hus vet vi ännu inte i dagsläget.

När skolan var klar och invigd kom kommunen på att de skulle riva den del av skolan som var kvar. Det arbetet har nu pågått i ett halvår varje dag. Då menar jag varje dag lördagar, söndagar, skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen, valborgsmässoafton, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, pingstafton, annandag pingst, nationaldagen, midsommarhelgen från tidig morgon till sena kvällar. Inte ovanligt att de startat vid fyra halv femtiden på morgonen.

Nu har min semester börjat, men hur ska man kunna varva ner och koppla av i sin trädgård när det inte går att vara ute på grund av oväsendet. De krossar, maler, sliter sönder, skyfflar betong och tegel. Maskiner som kör och dånar, skakar och backar hela dagarna, ja ni vet att när en tung maskin ska backa tutar den. För att inte nämna de dammoln som periodvis legat så tjock över husen att det definitivt inte gått att vara ute, torka tvätt ute eller ha fönster öppna.

Jag förstår att när man bygger en skola som är så dålig att den inte ens håller mer än i 50 år måste den rivas. Men varför ska man mala och krossa sten i ett bostadsområde?

Vad har hänt med respekten mot folks ledighet och helg? Kan man inte arbeta ”vanliga” arbetstider måndag till fredag klockan 07.00 -16:00? Jag önskar svar från kommunen hur ni ser och tänker på oss som bor i denna byggarbetsplats.

En snart sönderstressad hjärntrött boende på söder.