Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns sannolikt inte något som helst missnöje med fönsterbytet i sig, utan det handlar om att man har valt att ta bort vädringslucka med filter, menar insändarskribenten i en replik till HFAB. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Det finns sannolikt inte något som helst missnöje med fönsterbytet i sig, utan det handlar om att man har valt att ta bort vädringslucka med filter, menar insändarskribenten i en replik till HFAB. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Hjälpmedel som bortprioriteras

Självklart ska man underlätta och öka livskvalitén för alla, eller?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå HFAB:s svar direkt angående insändaren ”HFAB sänker standarden och därigenom livskvaliteten för en redan utsatt grupp!”, 14/5.

Hur har byggnadsnämnden resonerat när man har givit bygglov för att sänka standarden och livskvalitén för pollenallergiker och astmatiker?

Först ett klargörande och förtydligande, det finns sannolikt inte något som helst missnöje med fönsterbytet i sig, utan det handlar om att man har valt att ta bort vädringslucka med filter. Och därigenom helt bortprioritera och sänka livskvalitén för pollenallergiker och astmatiker, som är en starkt växande grupp i samhället.

HFAB påstår att vädringsluckor inte ingår i standarden, det är ju helt fel. Vädringsluckor ingår i allra högsta grad i standarden i lägenheten/fastigheten.

För att göra denna förändring, standardsänkning, har man fått söka bygglov eftersom man ändrar på fastighetens "originalutförande", standard och utseende.

Man skulle gärna vilja veta hur byggnadsnämnden har resonerat när man har gått med på att sänka standarden och livskvalitén för pollenallergiker och astmatiker?

Skall inte byggnadsnämnden undersöka, kanske i samråd med miljökontoret, och ta hänsyn till vilken miljöpåverkan förändringar i fastigheten har för dom boende och deras hälsa? Har man gjort det, och i så fall vad kom man fram till?

Under fönsterbytet har det funnits en stark vilja och engagemang från HFAB:s sida att se till så att inte tröskeln till balkongdörren skulle bli för hög, detta för att underlätta för funktionshindrade, jättebra.

Man förbättrar och underlättar för äldre och funktionshindrade på många sätt, bland annat automatiska port-dörrar, jättebra. Självklart ska man underlätta och öka livskvalitén för alla, eller?

Men vädringsluckor med filter, som är standard i fastigheten, har man tvärtom visat en stark vilja och engagemang för att ta bort. Finns säkert hyresgäster som blir oroliga för att deras hjälpmedel blir nästa bortprioritering, inget hjälpmedel verkar gå säkert när annan prioritering gäller?

Att blanda in värmesystemet i denna diskussionen är att blanda bort korten och att vilseleda, alltså icke relevant.

Förtvivlad pollenallergiker Fjellgimegatan.