Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HFAB är ett välskött bostadsbolag som även engagerar ungdomar och tar ett stort socialt ansvar, menar skribenten. Bild: Roger Larsson
HFAB är ett välskött bostadsbolag som även engagerar ungdomar och tar ett stort socialt ansvar, menar skribenten. Bild: Roger Larsson

HFAB är så mycket mer än avkastningen

Ett välskött bostadsbolag som även engagerar ungdomar och tar ett stort socialt ansvar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”HFAB ägs av alla mantalsskrivna skattebetalare i Halmstad”, 23/9.

HFAB är så mycket mer än vad de avkastar till kommunen. Det är ett välskött bostadsbolag som även engagerar ungdomar på sommarlov med skötsel och ger många ungdomar deras första lägenhet utan att skuldsätta sig för lång osäker framtid. De tar ett stort socialt ansvar i samhället och är värda all uppskattning.

Att boende i HFAB missgynnas och bidrar säkert mer än många andra som har stora skattereduktioner mot sina lån, tillgång till både Rot och Rut. År 2022 var Halmstad den fjärde största kommun som tog ut mest av bostadsbolaget eller noga räknat 4 933 kronor av varje bostad.

Visst, lönsamhet är viktigt och skulle kunna bli än bättre i HFAB. De skulle kunna ha egna hantverkare och sköta allt underhåll själva och slippa fördyrande mellanhänder. På detta sätt skulle de bli likvärdiga med privata byggbolag och gynna kommunens invånare än mer. Så alla i Halmstads kommun bör vara glada och bidraga till en utveckling av HFAB på alla sätt.

KÅW