Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag är övertygad om att ”Ansvar för Halmstad” är ganska ensamma om att anse att skolan fick tillräckliga resurser i årets budget, skriver Rutger Herlin. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Jag är övertygad om att ”Ansvar för Halmstad” är ganska ensamma om att anse att skolan fick tillräckliga resurser i årets budget, skriver Rutger Herlin. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Har skolan fått ”tillräckliga” resurser?

Har skolan framgent fortfarande ”tillräckliga” resurser? Trovärdigt och insiktsfullt? Nej!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

”Ansvar för Halmstad” har försett skolan med ”tillräckliga resurser”, eller?

Vad säger ni alla föräldrar och barn i skolan – speciellt de med särskilda behov (eller rättigheter)? Känns det tryggt, när Arber Gashi uttryckte att ”Ansvar för Halmstad” försett skolan med ”tillräckliga resurser”, enligt ett svar på vår interpellation i kommunfullmäktige, innan sommaren?

Det enda bra med detta klarläggande är att nu vet alla missnöjda föräldrar vart de skall vända sig med synpunkter om otillräckliga resurser och neddragningar, nämligen till barn- och ungdomsnämnden och ”Ansvar för Halmstad”.

Hur kan samma person med någon trovärdighet och insikt, nu säga att man inte skall söka ytterligare medel, utan att det går att spara ytterligare 40 miljoner kronor på skola och barnomsorg.

Ansvariga skolledare skall, enligt sitt statliga uppdrag, inom givna ramar, särskilt tillse att ……

..... frågor om utökningar, extraresurser, fler elevassistenter, som inte faller inom ”givna ramar”, är en huvudmannafråga (politisk). Det skall därför hanteras av politikerna.

Jag är övertygad om att ”Ansvar för Halmstad” är ganska ensamma om att anse att skolan fick tillräckliga resurser i årets budget. Hur kan man annars dra ner 40 miljoner till? Har skolan framgent fortfarande ”tillräckliga” resurser? Trovärdigt och insiktsfullt? Nej!

Ära till MP som äntligen vaknat i denna fråga och tillsammans med oss i Halmstads Lokala Parti inte stödjer neddragningarna. Var står ni andra?

Halmstad Lokala Parti

Rutger Herlin

sakkunnig skolfrågor