Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Roger Larsson

Har ni glömt vad skatteintäkterna ska användas till?

Tisdagen den 18 juni 2019 tog kommunfullmäktige beslut om att investera pengar för att iordningställa Bastionen och anlägga miljövänligt konstgräs i Oskarström. Detta var ett förslag från Socialdemokraterna som vann gehör hos kommunfullmäktige i Halmstad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Hallandsposten den 20 juni 2019 uttalar sig kommunrådet från Centerpartiet och ”sågar” det beslut som har tagits av majoriteten av kommunfullmäktiges ledamöter. Först och främst måste man beklaga att detta kommunråd tydligen inte inser att Halmstads kommunfullmäktige tar besluten och inte enskilda kommunråd.

De partier som nu regerar i Halmstad har inte majoritet att ta egna beslut och får därmed acceptera och verkställa de beslut som fullmäktige har tagit. Man skall vara glad över att man äntligen vill göra något åt Bastionen men också att man satsar på Oskarström, vilket inte har skett under den borgerliga majoriteten i över tolv års tid. Det enda som man kan säga är att man enbart har fyllt kassalådan trots att man är väl medveten om att kommunen har stora brister i underhåll, både mänskligt och materiellt sätt.

Kommunen har stora utmaningar i både nyrekrytering av personal men även att vårdtyngden kommer att belasta både hemvårdsförvaltningen och socialförvaltningen inom den närmsta tiden.

I stället för att satsa så skall man spara från förvaltningarnas sida. När det gäller skolan, så tycks det som att det är bättre med paviljonger som kostar kommunens skattebetalare miljontals kronor årligen i stället för fasta skolor.

Tydligen så har den styrande minoritetsregimen i Halmstads kommun glömt att skatteintäkter skall användas till kommuninnevånarna och inte läggas på hög. Vi är inte ett börsbolag som har andra kriterier.

Jan Claesson (S), före detta ersättare i kommunfullmäktige

Åsa Malmberg (S), ersättare i kommunfullmäktige