Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

I helgen spelar Halmstads BK mot Dalkurd på hemmaplan. Bild: Johan Persson

Har man fostrats i HBK så ska man inte bara kunna sticka iväg

Förr gick jag på fotboll...

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Förr gick jag på fotboll och såg Halmstad i en förhoppning om att HBK åter skulle bli ett lag att räkna med lite högre upp i tabellerna. Man diskuterat ivrigt med andra entusiaster om laget hade en lämplig taktik och spelstil. Att HBK förlorade lite då och då var inget man skämdes för.

Nåja, när HBK nu producerar egna talanger så går det bara något år så ska denne iväg till någon proffs­klubb ute i Europa för en struntsumma. Nästan alltid någon sydeuropeisk klubb ”lite på dekis” i den egna tabellbotten. Varför sticker de, jo HBK har försummat möjligheten att skriva in i den unges kontrakt att han måste vara kvar i Halmstad åtminstone tre år. Har man fostrats i HBK så ska man inte bara kunna sticka iväg.

Sen uppstår numera alltid den situationen att HBK köper tillbaka gamla spelare när dessa på ålderns höst vill komma tillbaka till Sverige igen. De vill tjäna en sista hacka innan fjolårets knäoperationer och muskelskador gör sig påminda.

Varför ska jag och många andra, som sedan länge inte ser HBK, åter börja ”sponsra” klubben med vår närvaro när vi inte får se bra fotboll. Eller är det så att den kunniga publiken som tidigare förstod fotboll har bytts ut till några som fullt ut inte förstår. Och HBK är nöjda med det.

JanE