Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonatan Gernes

Har Laholms pastorat glömt bort kyrkans värdegrund?

Med anledning av artikeln om att Gustav Natt och Dag slutar sin tjänst i Laholm/Skummeslöv.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi församlingsbor sörjer förlusten av en duktig och engagerad musiker. Men tyvärr är han inte den första som lämnar sitt jobb inom Laholms pastorat på den senaste tiden. Som han nämner i intervjun så finns det stora organisatoriska brister inom pastoratet, dessa har förekommit en längre tid och tycks tyvärr förvärras.

I slutändan blir det ju tredje man (kyrkobesökaren) som drabbas. Omtyckt personal slutar och missar i planering och organisation märks i kyrkan.

Borde inte Laholms pastorat värna om sina församlingsmedlemmar och dem som har det som sin arbetsplats?

Vad gör kyrkans politiker åt saken? Borde de inte vara uppmärksammade på situationen som är och främja en god arbetsmiljö och fungerande organisation?

Det upplevs som om att ledningen har brister i förmågan att strukturera, planera och kommunicera med både församlingsbor och arbetstagare.

Svenska kyrkan borde väl stödja sig på kyrkans värdegrund att eftersträva alla människors lika värde, arbeta för fred och försoning, jämställdhet och mot diskriminering. Har man i Laholms pastorat glömt de ledorden?

Församlingsbor