Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur många bingolotter och julkalendrar behöver jag sälja, frågar sig skribenten? Bild: Ørn E. Borgen
Hur många bingolotter och julkalendrar behöver jag sälja, frågar sig skribenten? Bild: Ørn E. Borgen

Har idrotten förlorat sin själ?

Hur många bingolotter och julkalendrar behöver jag sälja för att få uppleva glädje, gemenskap, uppskattning och personlig utveckling, frågar sig skribenten?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Varför söker jag mig till idrotten? Är det för att få uppleva glädje, gemenskap, uppskattning och personlig utveckling?

Svaret är ja, men hur många bingolotter och julkalendrar behöver jag sälja för att få uppleva glädje, gemenskap, uppskattning och personlig utveckling?

Är glädjen och gemenskapen enbart baserad på hur många matcher eller serier som vi vinner?

När Ingemar Stenmark, efter att ha vunnit mängder av OS- och VM-medaljer samt ett antal totalsegrar i världscupen i utförsåkning på skidor fick frågan om vad som drev honom att fortsätta, svarade han: ”Jag letar fortfarande efter det perfekta åket.”

Efter att ha varit ledare i mer än 45 år, efter att ha sålt mängder av lotter, bingolotter och julkalendrar, så på frågan om vad som driver mig svarar jag: ”Jag söker fortfarande efter glädje, gemenskap, uppskattning och personlig utveckling!”

Efter att ha varit ledare i mer än 45 år så vill jag fortfarande sprida glädje, gemenskap, uppskattning och personlig utveckling till de idrottsutövare som jag kommer i kontakt med.

Tyvärr så har idrotten förlorat sin själ. Kan vi återfinna den? Jag tvivlar på det!

Jörgen Hällström