Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Handsprit kan vara förebyggande även mot andra sjukdomar, menar skribenten som tycker att det alltid borde finnas på till exempel offentliga toaletter. Bild: Gorm Kallestad
Handsprit kan vara förebyggande även mot andra sjukdomar, menar skribenten som tycker att det alltid borde finnas på till exempel offentliga toaletter. Bild: Gorm Kallestad

Handsprit borde alltid finnas på offentliga toaletter och platser

Handsprit kan vara förebyggande även mot andra sjukdomar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag tycker att det alltid borde finnas handsprit på alla offentliga toaletter. Under pandemin har handsprit använts mer och mer vilket har resulterat till att vi inte har lika många fall av säsonginfluensan och vinterkräksjukan. Därför tycker jag att om man bortser från att det är coronatider så borde handsprit alltid finnas på alla offentliga toaletter och andra offentliga platser som affärer, skolor och bibliotek och så vidare.

Det har varit väldigt användbart för mig som har enorm bacillskräck och får nästan panikattacker varje gång jag måste använda en offentlig toalett, så jag använder alltid handsprit (på de toaletter som har det då) på toalettsitsen och kranen så att alla bakterier och sådant dör. Sedan finns det ju nackdelar, men det finns även lösningar på dessa nackdelar.

En nackdel kan vara att folk stjäl det, fyller på sina egna flaskor, även dricker det och så vidare. Men då har vi ju en sådan tvålpump som de flesta offentliga toaletter har som man inte kan öppna och ta innehållet, den är liksom inspärrad där inne. En sådan ska man låsa in spriten, sedan kan man även göra spriten till skummande sprit så att man inte kan dricka det.

Sen har vi det klassiska klagomålet nämligen ‘’Det kostar för mycket pengar’’. Jo visst men hur mycket kostar det inte staten att halva Sverige ska sjukskriva sig när dom får vinterkräksjukan och säsongsinfluensan. Det är nog dyrare tror jag. Och för att spara pengarna ta bort dom onödiga högljudda meningslösa lufttorkar-grejerna som man torkar händerna i, vad är det för fel på papper egentligen?

Ska man sen vara riktigt petig så kan man ju slänga in lite doft i handspriten för dem som inte gillar spritlukten. Men sen är väl ändå kisslukt värre är spritlukt. Jag menar hur äckligt är det inte när det är en liten pisspöl på toasitsen, då kan man enkelt bara ta en bit papper med lite handsprit på och torka bort det. Sedan tror jag inte vi vet hälften av vad som försiggår inne på toaletterna och vi vill nog inte veta heller.

Jennifer