Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jari Välitalo

Halmstads kommun kommer inte att rädda HBK med nya lån eller bidrag

Halmstads kommun är Kombihallens absolut största hyresgäst. Hallen används av våra skolor, men också av ungdomsföreningar som omfattas av kommunens nolltaxa.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Dan Carlén och signaturen Örjan Sannarp, 3/10.

En försäljning av Kombihallen till extern part, antingen för att undvika konkurs eller som en konsekvens av en konkurs, skulle skapa mycket stor osäkerhet kring kommunens tillgång till lokalen och på vilka ekonomiska villkor vi skulle kunna hyra den.

Köpet av Kombihallen bygger på en oberoende extern värdering av värdet på fastigheten och prislappen är också satt utefter detta. Den sammantagna bedömningen är att detta är en bra affär för kommunen – och därför har vi valt att gå vidare med köpet.

En direkt effekt av affären blir förhoppningsvis också att HBK undviker konkurs. Detta får såklart också vissa andra effekter för kommunen, till exempel att vi fortsatt har en hyresgäst på Örjans Vall som betalar hyra på elitfotbollsnivå. Vid nedflyttning till division tre skulle hyresintäkterna minska kraftigt.

Det sistnämnda är emellertid en sidoeffekt som inte har vägts in i beslutet om Kombihallen. Vi kommer inte heller att ta hänsyn till detta om HBK även fortsättningsvis får ekonomiska problem. Halmstads kommun kommer inte att rädda HBK med nya lån eller bidrag. Nu är det upp till klubbens medlemmar och styrelse, de lokala sponsorerna och alla Halmstadbor med ett stort HBK-hjärta att säkerställa bollklubbens fortsatta överlevnad.

Har det tidigare tvivlats på den politiska tydligheten kring detta budskap så hoppas jag att dessa tvivel nu har skingrats.

Jonas Bergman (M)

kommunstyrelsens ordförande

LÄS MER: Kommunen kan rädda HBK:s ekonomi – med köp av Kombihallen