Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Halmstad måste agera mot bilismen!

Halmstad är en liten kommun, men trots dess småskalighet är trafiken tät på gatorna. Bilismen kostar samhället på många sätt genom sämre hälsa, sämre miljö, upptagande av markyta (tänk så många träd man hade kunnat plantera där det nu är parkeringsplatser), vägbyggen, underhåll, trafikolyckor med mera.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Förra året färdigställde Halmstads kommun ett nytt parkeringshus i stan. Det kostade kommunen 63 miljoner. Pengar som man istället hade kunnat använda för att exempelvis slippa riva barnens lekplatser, eller hur?!

Att cykla genom Halmstad är att utsätta sig för en enorm mängd avgaser och för att undvika det får man cykla omvägar, så att man slipper den värsta trafiken. För dig som kör bil märks det inte hur smutsig luften är, men om du hade cyklat i två veckor så hade du förstått.

Det finns mycket man kan göra för att förändra situationen. Kommunalt kan man börja med att avgiftsbelägga all parkering på kommunal mark. Det måste helt enkelt bli mindre attraktivt att äga en egen bil. Många bilägare kan i regel med ganska stor lätthet övergå till cykel eller kollektivtrafik. För dem som vill, erbjuder Halmstads Energi och Miljö en bilpool. Personligen skulle jag också vilja se en miljözon i innerstan.

Vi har ingen tid att förlora om vi vill ha en vackrare och renare stad att leva i. En stad att vara stolt över. Vill vi dessutom minska koldioxidutsläppen, måste vi börja agera. Nu!

Tant Grön