Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var här förfulningen började, enligt insändaren: Då torggaraget byggdes 1965. Bild: Hp arkiv

Halmstad håller på att förfulas

Halmstad håller långsamt på att förfulas, det började på 1960-talet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstad håller långsamt på att förfulas, det började på 1960-talet när vackra Stora torg skövlades med sina stora och vackra pilträd för ett fordonsgarage i underjorden. Vår idylliska Sporthall försvann. Låt Folkparken vara en park för nöje med dans och kulturaktiviteter, bygg ett nytt Galejan, men riv Kulturhuset och bygg inga bostäder. På sommaren passar Laxön väl så bra.

Jag tycker den före detta bussterminalen på Österskans ska rivas och då blir en stor gräsyta så Kapsylparken återuppstår, gärna tillsammans med några träd, vi behöver grönytor i vårt vackra Halmstad.

Picassoparken bör vara som den är nu, grönytan nyttjas av solande människor och ibland studerande från högskolan, låt Walter Bengtssons fina skulptur Laxen går upp spruta ut vatten i Nissan som det var tänkt, på andra sidan Slottsbron låter man grönområdena vara som nu, inga byggnader där.

Hotell och restauranger har vi tillräckligt med i staden. När ska Bulls mycket fula och otillåtet byggda veranda rivas? Och varför får Lilla torg och Stora torg ockuperas av uteserveringar? Icke permanenta uteserveringar förfular. En trevlig utomhusservering är i Norre Katts park uppe på kullen vid gula paviljongen och på bastionen vid Norre Port, den inomhus- och utomhusserveringen verkar politikerna försöka trolla bort, hoppas inte det lyckas.

En bra plats för en restaurang vore Norra stationen i kanten av vår lummiga park, den byggnaden står tom.

Inne på Örjans vall har anlagts tre banor för en sport som kallas padel, det är ingen riktig sport utan de banorna bör tagas bort, det räcker med padelhuset vid Sannarpsskolan för denna märkliga idrottsgren. Har ni aldrig hört talas om tennis och badminton?

Till politikerna oavsett partitillhörighet kom ut i verkligheten och se till vad människorna önskar och inte fördärvar som många.

Till sist; sluta jaga den långe 72-åringen för några buskars skull som inte är värda tjugo miljoner som Halmstads kommun vill driva in, jaga hellre de som olovligt bygger uteserveringar och tillbyggnader samt padelbanor på diverse platser som Örjans vall, Villshärad med flera platser.

För mig vore bäst flytta från Halmstad så jag slapp allt eländet, men varför ska jag behövas berövas min barndomsort?

Gubben i Halmstaden