Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Halmstad behöver ”friska idéer”

Enligt Roland Malmenborns debattartikel om Folkparken så håller byggföretaget som äger kulturhuset (obs! Inte hela Folkparken), på att färdigställa detaljplanen!? Är inte kommunen ansvarig för framtagandet och fastställandet av den?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Kommentar till Roland Malmenborns (M) debattinlägg, 24/11.

Ett annat utdrag är: "Folkparksområdet är utmärkt för den tänkta exploateringen med närhet till centrum och en bra befintlig infrastruktur".

Läser man den av kommunen gjorda utredning som gått ut på remiss framgår bland annat att just infrastrukturen inte är så väl avpassad för denna utökning av trafiken, då den redan i dag belastas till 96 procent och svårigheter tidvis redan nu föreligger att ta sig ut från sidogatorna till Furuvägen. Också ofta olyckstillbud i Wrangelskorset mellan bil/cyklister och gående.

Dessutom kan jag inte förstå varför helt bygga bort detta centralt belägna område, mycket lämpligt som "mötesplats" för kultur och andra livgivande aktiviteter när vi nu skall bli så många fler. Kanske behövs det just mera centralt belägna aktiviteter för att locka in folk i city, bygg i stället vid Hallarna och Flygstaden, det är ju där folk jobbar och shoppar!

Tycker också att Ulf Anderssons debattinlägg (20/11), även om det tydligen innehöll vissa "tekniska" felaktigheter, inte borde sopas under mattan som enbart fria fantasier.

Halmstad behöver "friska idéer" och lockande aktivitetsytor/hus, för att locka såväl turister som nyinflyttningar. Detta är en sanning att anamma även för politiker i kommunens "finrum", dit de valts för att företräda oss och våra behov.

Bo Nilsson