Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Roger Larsson

Halmstad behöver ett lag av klass

Nu ser det åter lite ljusare ut för HBK. Laget kan troligen skrapa ihop tillräckligt med poäng som krävs för ett kvarstannande i serien.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

De ekonomiska problemen tycks i stället bli de mest framträdande. Laget hotas faktiskt av nedflyttning på grund av nuvarande bestämmelser. Brist på eget kapital betyder degradering.

Det är mycket av aktiviteter i gång för att sanera ett ekonomiskt vacklande HBK. Och det är att hoppas att detta program för att skaffa nytt kapital kan lyckas.

När det gäller A-laget behövs självklart ungdomarna komma ännu mer i fokus. Laget har ju många lovande talanger och när nu av allt att döma två till tre ordinarie försvarsspelare försvinner så står hoppet uppenbarligen till ungdomen. Vad laget behöver är föryngring inte ”förgubbning”.

Tror säkert att Haglund klarar av att bygga upp ett nytt starkt lag bara han får tid på sig och något så när fria tyglar. Bengt Winge hade tre årgångar svenska juniormästare att tillgå men drabbades aldrig av panik. Hans motto var ingen kastar yxan i sjön. Så stå upp HBK, Halmstad behöver ett lag av klass och det skulle nog inte skada utan snarare gynna Halmstadfotbollen om Halmia tog en betydligt högre plats i seriesystemet.

Lars Larsson, HBK:are sen 1948