Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försenade bussar och missade anslutningar tas upp av skribenten. Bild: Jonatan Gernes
Försenade bussar och missade anslutningar tas upp av skribenten. Bild: Jonatan Gernes

Hallandstrafiken – rätta till era brister!

Jag undrar hur det är möjligt att bussar på linje 350 ständigt är försenade och gör att man trots goda marginaler mellan byten, ändå missar nästa buss.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Innan jag skrev denna insändare har jag även vänt mig till deras Hallandstrafikens eget forum för synpunkter, men ej fått svar.

Jag undrar hur det är möjligt att bussar på linje 350 ständigt är försenade och gör att man trots goda marginaler mellan byten, ändå missar nästa buss. Senast detta skedde (1/7-23) skulle det enligt tabell vara tio minuter mellan byten, men väl framme var marginalen en minut och vid frågan om nästa buss kunde kontaktas då vi var flera som skulle med, var svaret att chaufförerna inte kan tala varandra?!

Anknytande buss hann därmed gå och för mig blev väntan 30 minuter och försenad ankomst till tidsbestämd tillställning. På väg hem exakt samma sak, då stod förseningen inte ens med i appen. Då det var sista bussen hem, är jag väldigt tacksam för rådig busschaufför som blinkade med ljusen till sin kollega som väntade in oss som skulle byta och sprang över vägen. Busschaufförerna kan ju inte tala med varandra ...

Detta gör att det i de flesta lägen gör det enklare att ta egen bil eller taxi, då kommer man fram i tid. Borde kollektivtrafiken inte fungera bättre, så att det blir ett kvalitativt alternativ?

CS