Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För hög arbetsbelastning och otillräcklig återhämtning leder till fler sjukskrivningar, skriver ”Uppgiven undersköterska”. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
För hög arbetsbelastning och otillräcklig återhämtning leder till fler sjukskrivningar, skriver ”Uppgiven undersköterska”. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hallå alla som någon gång har behövt eller kommer att behöva vård (alla)!

Erfarenhet måste uppskattas och premieras – både för personalen och patientsäkerheten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är brist på undersköterskor – mycket beroende på att lönen är alldeles för låg! Även bemanningen är för låg, arbetsbelastningen orimligt hög och jobbet krävande. Fattas det personal får vi som jobbar jobba ännu hårdare eftersom man inte får in vikarier. Jobbet ska ju göras ändå fast av färre undersköterskor.

Lönen blir dock inte högre ... Märkligt. Detta leder till fler sjukskrivningar på grund av för hög arbetsbelastning och otillräcklig återhämtning.

Inom vården premieras du inte om du är trogen din arbetsplats och blir skicklig inom din speciella kompetens – du får aldrig någon större löneökning om du stannar kvar. För att höja din lön måste du säga upp dig och söka dig någon annanstans, för att kanske senare gå tillbaka och kräva minst den lön du fick på föregående arbetsplats.

Region Halland ligger till skillnad från större delen av regionerna ganska långt under kommunens högre lön, vilket gör att personal söker sig från sjukhuset till kommunen. Erfarenhet måste uppskattas och premieras – både för personalen och patientsäkerheten.

En akutavdelning med personal som har jobbat i många år gör ett bättre arbete än om personalen byts ut hela tiden så att till slut bara nyanställda återstår. De nyanställda behöver känna sig trygga och kunna få lära sig genom att fråga de som har arbetat länge. Vårt arbete är trots allt en fråga om liv och död.

Som om allt detta inte vore nog så har vi ytterst lite makt att bestämma över vår fritid – förutom att vi jobbar alla helgdagar på året (till exempel jul, nyår, midsommar) och får en ytterst symbolisk summa som kallas OB-tillägg (skrattretande låg ...) kan vi dessutom bli inbeordrade att jobba när vi är lediga – även på själva julafton.

”Uppgiven undersköterska”