Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad finns det för belägg för att de som inte är för ett hotellbygge skulle vända ryggen mot Nissan och Halmstads framtid?, skriver Olle Hedqvist i en replik på en ledare. Bild: Jari Välitalo
Vad finns det för belägg för att de som inte är för ett hotellbygge skulle vända ryggen mot Nissan och Halmstads framtid?, skriver Olle Hedqvist i en replik på en ledare. Bild: Jari Välitalo

Högst häpnadsväckande om hotellet

Vad finns det för belägg för att de som inte är för ett hotellbygge skulle vända ryggen mot Nissan och Halmstads framtid?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

HP:s ledarsida (11/6) skriver Mattias Karlsson om det ändrade arkitektförslaget för hotellbygget på Österskans. Om gruppen som fortfarande vill säga nej skriver han bland annat ”Hotellets nejsägare vänder ryggen åt både Nissan och Halmstads framtid”. Han fyller vidare på med: ”... kan man konstatera att det finns två vägar framåt, antingen att bejaka Halmstads utveckling eller att till varje pris bevara staden som den en gång har sett ut”.

Dessa skrivningar är högst häpnadsväckande. Och vad menar Karlsson med ”… bevara staden som den en gång sett ut”? Områdena kring Nissan har ju utvecklats på ett bra sätt i modern tid, bibliotek och bostadsbyggen.

För ett par år sedan flyttades busstationen på Österskans till Resecentrum öster om järnvägsstationen, ett framsynt beslut. Intill Resecentrum har uppförts ett hotell i många våningar. Att sedan förslaget kom att ett stort hotell skulle etableras på området Österskans har förmodligen överraskat många och lett till en opinion att säga nej till hotellbygget. Karlsson beskriver nu nej-opinionen som utvecklingsmotståndare och bakåtsträvare.

Vad finns det för belägg för att de som inte är för ett hotellbygge skulle vända ryggen mot Nissan och Halmstads framtid? Framtiden för Österskans står ju inte och faller med ett hotellbygge, andra lösningar för området skulle ju mycket väl kunna tas fram som mer passande och positiva för den fortsatta utvecklingen av Halmstad.

Olle Hedqvist

Svar direkt:

Alternativet i dagsläget till att inte bygga ett hotell på Österskans är kort och gott en öppen plats. En stor sådan, mitt i Halmstads stadskärna. Det är inte att blicka framåt utan bakåt till hur Halmstad en gång varit. Det är också en slutsats som jag drar av att lyssna på aktiva hotellmotståndare.

Vad jag vill lyfta fram är att det finns en entreprenör som vill bygga ett hotell på Österskans, och det är en satsning som enligt min mening bör välkomnas.

Mattias Karlsson

politisk redaktör