Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hög tid för tv:s ”Lyxfällan” att komma på akut utryckning?

I HP 19/9 kunde man läsa om ett guldregn som skulle komma över Hylte.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Kan komma väl till pass då man dagen innan i kallelsen till fullmäktige under punkten 18 kunde läsa att kommunen skall göra ett strategiskt markförvärv. För vilka det är strategiskt, ja det kan man fråga sig.

Tidigare har vi läst hur dessa tomter blir attraktiva då de ligger nära sjön och badplatsen. Huruvida de är så attraktiva hänger väl på om kommunen ordnar med vattenreningen i byn först. Badplatsen var ju avstängd tidigare i sommar på grund av otjänligt vatten. Grannar vid ån har ju också larmat om synliga fekalier och annat från avlopp som legat fullt synligt i ån som rinner ut i sjön.

Med den ekonomiska krisen i Hylte i åtanke känns det som om att det är hög tid för tv:s ”Lyxfällan” att komma på akut utryckning.

Vi har allt sedan den mycket omdiskuterade omröstningen om ansvarsfrihet för barn- och ungdomsnämnden (bun) tidigare i år, då det med all tydlighet framgick att det viktigaste inte var att ta ansvar för den uppkomna situationen, utan att undkomma ansvar. Ingen skugga får falla på den politiska ledningen, Framtid Hylte. Rektorer, elever, personal, föräldrar, kommuninvånare, alla andra får ta konsekvenserna av Framtid Hyltes beslut.

Bara bun lär ju ha ett underskott på cirka 40 miljoner. Ett underskott som drabbar de svagaste. Hela kommun- ens underskott kan vi bara gissa oss till då officiella siffror enligt hörsägen är svåra att få tillgång till även för oppositionen. Slutsumman för lärcenter har heller inte redovisats.

Insikt från ledningen om det allvarliga läget verkar inte finnas. Hur skall detta sluta?

Djupt oroad Hyltebo

LÄS MER: Unnens bad ligger öde efter bakterielarmet

LÄS MER: Skolpolitikerna i Hylte undgick att prickas