Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hög tid att syna den "breda politiken" i sömmarna

När SD bildades 1988 var budskapen ”Bevara Sverige svenskt” och ”Ut med packet” återkommande i deras retorik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "SD har en bred politik", 16/1.

Den så kallade massinvandringen var roten till allt ont och i stort sett den enda fråga partiet drev. Även om invandringen var ytterst blygsam på den tiden skulle den stoppas helt.

SD:s insändarskribenter menar att de i dag tar ett bredare ansvar i svensk politik och försöker ge flera exempel. De menar att SD värnar om välfärden och skriver ”massinvandring och välfärd går helt enkelt inte ihop”. SD-företrädare menar att det leder till ”systemkollaps” och ”välfärdskatastrof” inom i stort sett samtliga samhällssektorer. Inte så mycket bredare politiskt innehåll än de åsikter partiet hade vid bildandet för drygt 30 år sedan.

De skriver vidare i insändaren att i vårt land ”välkomnar vi IS-terrorister med öppna armar och äter pizza med våra värsta brottslingar”, ett påstående som kanske ger en bra bild av SD:s politiska bredd.

Insändarskribenterna menar även att beslut på SD:s landsdagar 2019 visar på en politisk bredd. De nämner med stolthet besluten att ställa sig bakom nuvarande abortlagstiftning och att tillåta samkönade adoptioner.

Det togs dock beslut på landsdagarna som inte nämns i insändaren. För att ta bort risken att betraktas som ett rasistiskt parti beslutades att ändra skrivningarna om begreppet ”nedärvd essens” i SD:s principprogram. Tidigare skrivningar om att en invånare i vårt land måste ha den rätta ”nedärvda essensen” för att få ingå i nationen Sverige ändrades till att ha det rätta ”biologiska arvet”.

Det politiska partiet SD ska, om partiet får makten, vara dom som avgör vem som får ingå i nationen Sverige och kalla sig svensk och vem som inte får vara med. För alla andra demokratiska partier gäller att medborgarskapet avgör nationstillhörigheten - inte det ”biologiska arvet” eller ett enskilt politiskt parti. Det är hög tid att höja blicken och syna SD och deras ”breda politik” i sömmarna.

Trött på SD